Kakao Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Yan Etkileri Var Mıdır?

Kakao Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Yan Etkileri Var Mıdır?

Kakao ağacında bulunan çekirdeklerden oluşturulur. Ebegümecilgiller familyası içinde yer alan kakao yağı , Dünya üzerinde geniş bir ekim alanına sahiptir. Yaklaşık olarak 70 kilometre alanlık bir ekim alanına sahiptir. üretimini büyük bir yüzdesi Afrika’nın Fildişi Sahilleri’nde yapılır. Bu yüzde ise yaklaşık olarak @ tır. And Dağları etekleri ile Orinoco ırmaklarının havzalarında doğal olarak yetişme alanı bulurlar. Kakao yağı, kakao çekirdeklerinin fermante edilmesiyle elde edilir. Zengin içeriğe sahip bir yağ çeşididir. Kakao yağının özellikle cilde faydası azımsanmayacak kadar fazladır. Ciltte kolay emilebilen bir yağ türüdür. Protein bakımından oldukça zengindir. Kozmetik sektöründe kakao yağından çok çeşitli amaçlarla yararlanılır. İçeriğinde bol miktarda E vitamini barındırır. Bu sayede cilde parlaklık kazandırmada ve esneklik sağlamada kısacası cilt güzelliğinin korunmasında oldukça faydalıdır. Yapılan araştırmalara göre bacaklara kakao yağı ile masaj yapmak daha sıkı bir bacaklara kavuşmaya yardım ederken aynı zamanda selülitlerin de giderilmesine yardım eder. Hamilelik süresince kadınların baş belası olan çatlak oluşumunu engellemede en çok rağbet gören yağlardan biridir. Cilt kuruluğunun giderilmesine de fayda sağlar. Bunun yanında dudakları çok sık çatlayan kişiler kakao yağı sürerse etkisini mutlaka görecektir.

İştah eksikliği yaşayanlar için de iştah açıcı olarak kullanılabilir. Yazın tatil beldesine gidenler güneş koruyucu olarak kakao yağını ciltlerine sürebilirler. Bunun yanında bronzlaştırıcı olarak da kakao yağı en çok tercih edilen yağlardan biridir. Güneş yanıklarında oluşan ağrı ve cilt tahrişlerini iyileştirmede de faydalı olduğu söylenmektedir. Kakao yağının deri rahatsızlıklarını geçirmede de etkisi yadsınamaz boyuttadır. Kuru ciltlerin nemlendirilmesinde de kullanılabilir.

kako

Ciltte oluşan yaraların iyileşme süresini de kısaltır. Kakao yağı saç bakım ürünleri arasında da ilk sıralarda yer alır. Bilhassa yıpranmış saçların yeniden canlandırılmasında ve saçların daha sağlıklı bir görünüm kazandırılmasında saç bakım maskesi olarak da kakao yağından faydalanılabilir. Kakao yağı aynı zamanda müthiş bir antioksidan kaynağıdır. Bu sayede stresi gidermede , sakinleştirmede faydalıdır. Kakao yağının faydaları olduğu gibi yan etkileri de vardır.

Özellikle yağ oranı fazla olduğu için fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Çünkü kakao yağı tüketildiği takdirde zaten günlük yağ ihtiyacımızın büyük bir fazlasını karşılamaktadır. Bazı durumlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Ciltte kızarıklara, yanmalara sebebiyet verebilir. Cildi nemlendirdiğini belirtmekle birlikte fazlasının ciltte yağlanmaya sebep olacağını da belirtmekte fayda var. Bunun yanında fazla kullanıldığında yağlanmayla birlikte ciltte sivilcelerin artmasına neden olabilir. Bazı durumlarda hazımsızlık şikayeti yaşanmasına da yol açabilir. Kalp problemi olan kişilerde ayrıca kalp ağrısı, nefes almakta zorluk yaşama gibi reaksiyonlar oluşturabilir. Çok çeşitli şekillerde tüketilebilir. Erken yaşlanmayı önlemek için kullanılan cilt kremlerinin içine bir çay kaşığı kakao yağı ilave ederek kullanabilirsiniz. Eğer saç bakımında kullanılmak isteniyorsa kakao yağıyla saçlarınıza masaj yaparak 20 dakika bekleyip daha sonra suyla yıkayarak durulamanız gerekir.Ayrıca banyo yaparken de küvetteki suya çok az kakao yağı damlatırsanız stresinizi yatıştırmada etkili olacaktır. Görülüyor ki kakao yağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Bize düşen de böyle bir mucizevi yağın faydalarından nasiplenmek olmalıdır.

Etiketler: , , ,

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir