Hint Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hint Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hint Yağının Faydaları

Hint yağı bitkisel bir yağ olmakla beraber faydaları açısından önemli bir bitkisel üründür. “Ricinus Communis” olarak bilinen “ hint yağı “ aslında “hint bitkisinin” presle çıkarılan “yağı”dır. Doymamış yağlar arasında yer alırken ; E vitamini ve protein-mineral içerip oldukça yararlı bir bitkisel üründür. İltihaplara karşı anti-bakteriyel özellikler taşımakta ve bu özellikler bilinirken yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hint yağı cilt ve saç sağlığında kullanılan ön önemli kozmetik ürünleri arasındadır. Sabun, tekstil, masaj yağları, ve hatta ilaçlarda yer alabilmektedir.

Hint yağı cilt üzerinde yaygın olarak kullanılan bir ürün olmakla birlikte fazla kullanım yapanlar da cilt üzerinde tahrişler meydana getirebilmektedir.

Hint Yağının Cilde Faydaları

Cilt Problemleri yaratabilen durumlarda;

Güneş yanığı, kuruluk, akne, çatlak ve diğer cilt problemlerinin giderilmesinde “hint yağı” faydalı olabilmektedir. Başka olarak çıban, ayak mantarı ve kronik kaşıntıların önlenmesin de de “hint yağı” yardımcı olmaktadır.

  • Hint yağını bir pamuk yardımıyla cildinize sürün ve 1 saat boyunca beklettikten sonra temizleyin. Bu durum sonucunda cildinizde oluşan problemler giderilecektir. Bu sonucun daha da etkili olması için bu tekrarı günlük yapmanız gerekmektedir. Fakat aşırı yapmaktan kaçınmalısınız ki aşırı kullanım dolaylarında cilt üzerinde kaşınma ve tahriş olabilir.
  • Cilt temizliği için eşit miktarda hint yağı ve zeytin yağı karıştırıp cilde sürülmeli ve sıcak su ile temizliği yapılmalıdır. Yapacağınız bu işlem cildinizin temizliği için önemli bir rol oynayacaktır.

Saçkıran;

  • Hint yağında bulunan “salisilik asit” saçkıran tedavisinde etkili bir yöntemdir. Hindistan cevizi yağı ve hint yağının karışımı ile elde edilen karışım saçkıran olan bölgeye sürülür. Ardından bir bez yardımıyla karışımın sürüldüğü alan kapatılır ve bütün gece boyunca bekletilir. Bu uygulama iyileşme sürecine girilinceye kadar tekrarlanır.

Kırışıklar ve Ciltteki Çizgiler

  • Hint yağı cilt üzerine nüfuz ettiğinde “elastin” ve “kolajen” üretimi yapmaktadır. Bu durum cilt üzerinde yumuşama ve nemlenme işlemi sağlar. Kırışıklıkların ve oluşan derin çizgilerin görünümü azaldığı zaman ortaya çıkan cilt daha yumuşak, prüzsüz ve genç olacaktır. Göz çevresinde bulunan diğer kırışıklıkların giderilmesin de de hint yağı etkili bir üründür. İyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız gece yatmadan önce hint yağını sürün ve bekleyin. Uyandığınızda yüzünüzü temizleyin.

Ayrıca “hint yağı” akne, Nemlendirme, yara izleri gibi durumların da giderilmesine oynayan etkenlerden biridir.

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir